Polityka prywatności


Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas zakupu
W celu dokonania zakupu konieczne jest podanie danych zamawiającego (imienia, nazwiska, adresu dostawy, e-maila, opcjonalnie numeru telefonu), a w przypadku wybrania opcji "potrzebuję faktury" – również nazwy firmy lub imienia i nazwiska, numeru NIP oraz adresu widniejącego na fakturze. Te informacje wraz z listą zamawianych towarów i danymi płatności (w przypadku korzystania z przedpłaty) są zapisywane w bazie danych.

Dane przekazywane zewnętrznym podmiotom

PayU
W przypadku wybrania płatności PayU dane zamawiającego oraz informacje o zawartości zamówienia są za pośrednictwem szyfrowanego połączenia przekazywane do zewnętrznego operatora płatności – spółki PayU S.A. (adres siedziby: ul. Grunwaldzka 182, 60 – 166 Poznań). Politykę prywatności transakcji płatniczej określa Regulamin pojedynczej transakcji płatniczej PayU.

Firma kurierska
Dane adresowe niezbędne do dostarczenia przesyłki są przekazywane firmie kurierskiej.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim poza pośrednikiem płatności PayU (wyłącznie w sytuacji, kiedy została wybrana przedpłata i tylko w zakresie koniecznym do realizacji płatności zgodnie z wymaganiami PayU).
Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu i wstępnego wypełnienia formularza z danymi zamawiającego.
Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
Dane zbierane automatycznie będą wykorzystane do prowadzenia statystyk, wyświetlania liczby użytkowników na stronie oraz użytkowników zalogowanych.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Przy dokonywaniu zakupu na podany przez Ciebie adres e-mail jest wysyłane automatyczne powiadomienie o dokonanym zamówieniu. Powiadomienia mogą być wysyłane także przy zmianach statusu zamówienia. Możemy się również kontaktować z Tobą, korzystając z podanego adresu e-mail lub numeru telefonu, w ważnych sprawach dotyczących zamówienia albo jeśli zadałeś nam pytanie, używając formularza kontaktowego lub przycisku "Zapytaj o produkt".

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych, a jedynie identyfikują sesję.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Zarówno nasz serwer, jak i wszystkie nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich. Więcej informacji o bezpieczeństwie uzyskasz w dziale Bezpieczeństwo na portalu myBero.com.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Administratorem danych osobowych jest firma:

IMES Sp. z o.o. Sp. k.
Sienkiewicza 25
99-300 Kutno
imes.tech

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności prosimy o skorzystanie z sekcji Kontakt.